Helsingin kaupungin ympäristökeskus Oy Gardenia-Helsinki Ab
 Etusivu Linnut Nisäkkäät Hyönteiset Matelijat Kalat Kasvit ja sienet
 Yleistietoa  

Kalat ja kalastus Vanhankaupunginlahdella

Vanhankaupunginlahti on todellinen kalojen kohtauspaikka, sillä siellä tavataan niin makeanveden lajeja kuin merilajejakin. Lahden pohjukkaan laskeva Vantaanjoki on monille kalalajeille tärkeä kutupaikka ja niinpä monet arvostetuimmistaKalastaja vaelluskalalajeistamme, kuten lohi, taimen ja siika, pyrkivätkin joka syksy koskea pitkin ylävirtaan kutupaikoille.

Vanhankaupunginkoskesta on viime vuosina muotoiltu virkistyskalastajalle sopiva keidas keskellä Helsinkiä. Lisätietoja alueen luvista yms. saat kaupungin liikuntavirastosta.

Ympäri vuoden lahdella tavataan reheviin ja sameisiin vesiin tottuneita kalalajeja. Kalamiesten tavoittelemia saalislajeja ovat erityisesti hauki ja kuha. Kookkaita haukia lahden matalilla rannoilla on ollut runsaasti jo silloin, Lahnakun ammattikalastajat vielä kokivat säännöllisesti pyydyksiään Vanhankaupunginlahdella. Kuhalle puolestaan Vanhankaupunginlahti on tärkeä kutualue Vartiokylänlahden ja Laajalahden ohella.

Ehkä runsaimman kalaryhmän lahdella muodostavat särkikalat, joista tavallisimpia ovat särki, lahna, sorva ja pasuri. Lisäksi Vanhankaupunginkoskeen nousee kudulle harvalukuista vimpaa ja satunnaisesti tavataan myös mm. seipiä. Merikaloista lahdelle tulevat mm. silakka ja kampela.


Lisää kalastuksesta Vanhankaupunginlahdella Helsingin kaupungin liikuntaviraston sivuilla.

 Historia
 Retkikohteet
 Lasten Viikki
 Opettajille
 Kartta
 Kysymyksiä